Никога в нищо не се кълнете – защото клетвата е тежко престъпление!

Освен проклятията и „думите -убийци“ има и такива думи, които ако човек ги изрече, могат  да причинят непоправими вреди на съдбата му – това са „думите-клетви“.

В днешно време  много хора не се замислят за ужасните последици, дават клетва и след това като я нарушат, започват да се чудят какво да правят.

Освен проклятията и „думите -убийци“ има и такива думи, които ако бъдат изречени, могат  да причинят непоправими вреди на съдбата ни, особено ако се  произнасят прибързано и  необмислено. Това са „думите-клетви“.

Хората се кълнат в живота си, родителите си, здраве, деца, късмет, Бог,  поставя на  всички тези скъпи понятия  невидим печат на  забрана, която действа   докато не изпълнят клетвата си.

И  няма значение  дали човек се е заклел на шега, не придавайки  голямо значение на  казаните думи, или е бил принуден от околните.  След като човек се закълне, според екстрасензите в кармичното му тяло безвъзвратно се нарушава хода на събитията. Не е случайно, че  думите  „клетва“ и „проклятие“ имат един и същ корен.

Хората се кълнат без да мисли за последствията. Например  казват „нека да нямам пари,“ те не подозират, че по този начин убиват собствения си финансов успех. А до тогава, докато не отстранят от себе си тази клетва, дадена вероятно от глупост, в живота им нищо няма да се промени към по-добро.

Фрази като: „повече никога няма да се омъжвам“, която може да възникне в сърцето на измъчена в нещастен брак жена, веднага  налага  на тази жена венец на безбрачие.

Най-страшно  от всичко, казват изследователите, върху живота на човек се отразява клетвата, в която той отдава част от съдбата си на някой друг. Езотериците  споделят  много примери, когато родители, които имат болни деца, в сърцата си се молят да се  вземе здравето им и да се  даде  на детето им.

На децата от това, като правило, не им става по-леко, а  самите родители започват да се боледуват, понякога много тежко. Без значение колко искате да помогнете на  един близък човек,  трябва да помните, че всеки има своя собствена съдба, и  жертвайки собствената си съдба, никой не е успявал да помогне  нито на близкия си човек, нито  на себе си.

Когато хората казват, че  ще дадат живота и душата си за някой, те обикновено не живеят дълго. А ако някой се закълне в здравето на децата си, нарушаването на клетвата води до това, че  децата плащат цената с  най-скъпото си нещо – здравето. Ако човек се кълне в  родителите си и наруши  този обет, нещастия застигат  по-старите  в семейството, като чрез тях се наказва далият клетвата.

Думата „клетва“ според езотериците идва от „проклятие“.  В някои  речници клетва означава обещание или поето задължение. Но едно нещо е ясно:  клетвата  като морална категория налага на хората конкретно определени ограничения.

В древни времена, когато хората са давали клетва на Бога, и  я нарушавали, на  портата на къщата му със свещ прогаряли  огромен кръст. Клетвопрестъпникът целувал кръста и казвал специална молитва. Тогава му давали да яде от пръстта – толкова  шепи, колкото краища имало разпятието. Вярвало се е, че ако  остане жив, това означава, че Бог му е простил, а ако не – тогава  не е получил  прошка.

Поговорката казва: „Където е  клетва, там е престъпление!“. В  православието нарушаването на клетвата отдавна се смята за тежко престъпление и голям грях.

В Светото Писание се  казва, че човек като даде обет пред Бога, трябва да го изпълни веднага, защото Бог със сигурност ще го поиска. Еклисиаст  казва още, че е по-добре да не се кълнеш, отколкото да се закълнеш и да не изпълниш.

Християнин – клетвопрестъпник, дори покаял се, бивал отлъчван от църквата за  десетилетие. Между другото нарушаването на клетвата православното християнство счита за  смъртен грях, за който са отговорни дори потомците на грешниците.

Клетва дават много хора и днес. Наистина – на  клетвопрестъпниците сега не им изгарят кръст на вратата, затова пък самите те, осъзнавайки, че са нарушили клетвата си, търсят помощ от  магьосници и гадателки за да им помогнат да се  освободят от клетвата.

„Кълна се в децата си“, „Кълна се в Господа“, „Кълна се в здравето си“ …

Такива клетви  често се дават като изключително доказателство при изясняване на отношенията със  съпруг, любовник и т.н. С тяхна помощ някои се опитват да направят желаното впечатление на човека и да спечелят спора.

Спорът може и да спечелят, но войната срещу съдбата със сигурност ще загубят.  В края на краищата такава клетва винаги се обръща срещу този, който я изрича, както и срещу неговите роднини.

А в Библията е казано ясно:

Матей 5:33-37- Яков -5:12

– Чули сте още, че е било казано на старовременните: „Не си престъпвай клетвата, но изпълнявай пред Господа клетвите си“. Но Аз ви казвам: Никак да се не кълнете; нито в небето, защото то е престол на Бога; нито в земята, защото е подножието Му; нито в Ерусалим, защото е град на великия Цар. Нито в главата си да се не кълнеш, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен.

Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия. А преди всичко, братя мои, не се кълнете нито в небето, нито в земята, нито в друга някоя клетва; но нека бъде вашето говорене: Да, да, и: Не, не, за да не попаднете под осъждане.

esotericblog

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

 

Никога не убивайте кучето! – притча за осъждането

Едно семейство нямало деца, въпреки че били заедно вече няколко години. За да не се чувстват сами, съпругът и съпругата си взели кученце- немска овчарка. Те го обикнали и се… Continue reading „Никога не убивайте кучето! – притча за осъждането“

Защо това, което ни трябва, вече го няма?

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *