Публикувани са 90 000 секретни файлове на ЦРУ по проекти за телепатия и ясновидство

Документи  от тайните програми Stargate и  MKULTRA в PDF формат вече са достъпни за изследване.

Правителството на САЩ в продължение на няколко десетилетия е  използвало хора с паранормални способности.

Проектът Старгейт е  кодовото име на програма, финансирана от ЦРУ и други разузнавателни агенции на САЩ. Тя стартира след разузнавателни доклади, че Съветският съюз се занимава с изследване на паранормални способности, съобщава Федерацията на американските учени (FAS).

Проектът Stargate, който от  1972 до 1995 г. сменя  няколко кодови имена, е използвал дистанционното виждане – паранормални способности, които позволяват  да се види обект на разстояние.

Програмата  стартира през 1972 г. в Станфордския изследователски институт. Първоначално той е наречен SCANATE. Институтът избирал хора със специални способности и провеждал тренировки  с тях. Минималната достоверност  на информацията, която се получавала, трябвало  да бъде 65%. Предполага се, че след обучението, това ниво е ставало доста по-високо.

През 1979 г. проектът се слива с програмата на военното разузнаване. В новата група, базирана в Форт Мийд, Мериленд, работят военни  и цивилни граждани, които имат паранормални способности.

Към  1983 г. програмата се разширява, и е разработена серия от инструкции, според които всеки може теоретично да развие способност за дистанционно наблюдение. До 1984 г. Stargate провежда стотици експерименти в тази област.

Нивото на успешност  на програмата   е спорна тема. Предполага се, че  тя успешно е извършила  няколко мисии, включително определянето на мястото на съветските ядрени опити в Семипалатинск през 1974 г. и потъналия Ту-95 на няколко мили от мястото на катастрофата му в Африка.

Офицерът  J.  Makmonegl казва, че е напуснал специалния разузнавателен  отдел, след като получава ордена  „Легион на честта“ за предоставяне на информация за 150 обекти, които не могат да бъдат засечени по конвенционален начин.

Проектът продължава да функционира до средата на 90-те години, когато възникват инфраструктурни проблеми. American Research Institute извършва анализ на програмата през 1995 г. и, след претегляне на  плюсове и минуси,  препоръчва да бъде  закрита.

Повече от 12 000 документа от програмата  Stargate са качени в PDF формат.

 

 Като цяло тези файлове съдържат приблизително 90 000 страници.

Програмата Stargate

За сваляне – https://archive.org/details/STARGATEDataset
За самостоятелен преглед-  https://archive.org/details/cia-collection?and[]=STARGATE

Файлове от  MKULTRA –  https://archive.org/details/MKULTRA-Dataset
За самостоятелен преглед – https://archive.org/details/cia-collection?&and[]=MKULTRA

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *