Свастиката е на над 11 000 години и е по-стара от самите арийци

Индийски учени са провели уникално проучване, изследвайки и разкривайки историята на произхода на свастиката, пише The Times of India.

Свастиката е  индийският символ на мира и приемствеността,  който Хитлер заимства за   теорията си  за арийското превъзходство, и много по-стара, отколкото се смяташе досега. Тя  е по-стара  от самите арийци и дори от цивилизация в долината на Инд, твърдят  първокласни изследователи от най-престижните институти  в Индия.

Изследователите казват, че свастиката е най-малко на 11 000 години и те са проследили нейното разпространение в западните и близкоизточните цивилизации.

Екипът обяви тези и други   открития  на Индийския съвет за културни връзки (ICCR) на 8 юли, като представи всички събрани доказателства.

Проучването е приличало повече на  решаването на главоблъсканица в  лабиринта на историята, включително и изучаване на кодове и символи, които биха могли да представляват интерес за  писатели като Дан Браун.

При проследяването на древната свастика, учените се натъкнали на изумителни открития. Ригведите, които обикновено се свързват с арийската цивилизация, са  съществували много преди това, и произхождат от преди  Харапските  времена и са изнесени в устна форма  от дълбините на цивилизацията в долината на Инд.

„Открихме най-съвършената и геометрично подредена  свастика, свързана с до Харапските времена. Ние също така бяхме в състояние да проследим споменаването на свастиката във  Ведите приблизително по същото време.
Тези междинни резултати показват, че индийската цивилизация е много по-древна от написаното в учебниците по история, приети, главно от европейците, „- казва преподавателят по история и водещ автор Джой Сен.

Екипът показва как свастиката е мигрирала из Индия по татаро-монголския път през Камчатка до Америка (оттам и множество  свастики при ацтеките и маите), а  през западния наземен маршрут –  във  Финландия, Скандинавия, британските планини и в Европа, където символът присъства в различни видове кръстообразни форми.

„След разделянето на света на девет квадранта, в които свастиката е  дошла от Индия, ние възстановихме всички следи на  проникване и  можахме ясно да докажем твърдението си с помощта на древни печати, надписи, щампи и религиозни символи в тези страни. Ние ще разкриваме този маршрут в големи подробности“ – казва  Сен.

За съжаление,  не може да говори за свастиката без да се избегне споменаването на нейната кражба от Хитлер, който я  използва за своята теория за арийското превъзходство.

„Свастиката вдъхновява Шопенхауер, Фридрих Ницше и техния последовател Адолф Хитлер, който я  включва  в дневния ред на антисемитизма, на базата на фалшифицирания мит за арийската инвазия, и реализира своите ужасни идеи по време на седем години война, терор, насилие и унищожение,“ – казва още Сен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *