Учени предложиха Земята да бъде преместена на друго място

Учени, занимаващи се с проблема за глобалното затопляне в света,  предлагат  радикален начин да се спаси планетата от „прегряване“ и възможна гибел.

„Ами  ако вземем  и преместим Земята на по-прохладно място?“ – казват те.

Идеята им  не е толкова безумна. След анализ на всички налични данни на съвременната наука, експерти на НАСА  са заключили, че за изпълнението на този проект ще са необходими само няколко комети, които трябва леко да „побутнат“ Земята.

В резултат на кометната атака,  Земята, като футболна топка, ще се окаже на  по-прохладно място в Слънчевата система.

С разработване на плана са се заели учени и инженери от  дъщерна група на НАСА,  и американските астрономи, които казват, че ако опитът се окаже успешен,  Земята ще удължи съществуването си с нито повече, нито с по-малко, а с цели 6  милиарда години – двойно повече от съществуващите експертни оценки.

„Нищо свръхестествено няма в тази технология, – казва д-р Грег Лафлин, изследовател в Центъра за изследвания АМЕС в Калифорния,  дъщерно дружество а НАСА.

– Тя включва същите методи, които в момента могат да променят траекторията на движение на астероиди, приближаващи Земята. В този случай ние няма да намерим по-подходяща „сила“, която може да измести Земята. Всичко, което се изисква от нас – е да се планира внимателно операцията и да се изчислят всички варианти „.

Проектът на плана, предложен от д-р Лафлин и колегите му Дон Koриански и Фред Адамс, предвижда  възможност за промяна на траекторията на астероид или комета, така че небесното тяло да „прелети“ възможно най-близо до Земята и да и „предаде“ част от своята гравитационна енергия. Поради това орбитална скорост на Земята   ще се увеличи и леко ще я „отдалечи“ от Слънцето.

Освен това  по същия начин инженери възнамеряват да  „изпратят“ няколко комети към Юпитер и Сатурн:  така ще  възникне  процес на изменение на  полярността и кометата  ще „поеме“ част от енергията на гигантските планети. По-късно  кометата с „рикошет“ ще отлети към Земята и процесът на нейното „отдалечаване“ може да се повтори.

По отношение на разходите този план изглежда перфектно решение на проблема с глобалното затопляне:  през следващите милиард години Слънцето ще се „загрее“ до такава степен, че неговата енергия ще бъде в състояние буквално да „изпържи“ земната биосфера.

Related Posts

One thought on “Учени предложиха Земята да бъде преместена на друго място

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *