Вашият егоизъм яростно ще се съпротивлява на опитите ви за „ъпдейт“

Нещо ви е довело тук, където сте сега. Доверете се на  тази сила. Защото  проблемите в живота се  дават на човека за неговото духовно развитие,  за да може кардинално да  промени живота си.

Да стане  по-силен, по-мъдър, по-ярък, по-независим, да се научи да мисли, да анализира, да проявява силата на волята си, да променя своя начин на живот.

Да се излекуват от своя егоизъм и самосъжаление  хората могат само чрез любов към себе си и за сметка само на  себе си,  със собствените си ръце, защото когато човек обича себе си, той се ръководи от сърцето си, а не от  егото. Тогава той няма да осъжда и да обвинява другите. Той няма да губи своето ценно време и енергия напразно.

Ако човек иска твърде много и претендира за нещо, но  не прави нищо за да получи желаното,  пред вас всъщност е    истински егоист, който само се жалва, прикривайки по този  начин мързел и безпомощност.

Оказва се, че е необходимо да се справим  със своя  егоизъм, да направим конкретни стъпки за да обновим себе си и да  самоусъвършенстваме  качествата на характера си, да спрем да се  самосъжаляваме. След у   човека ще се появят  и сила, и позитивност, а  желаните резултати със сигурност няма да закъснеят.

За това човек  трябва да развива откритост за възприемане на  нова информация, да развива трудолюбие по нейното осмисляне, и  заедно с прилагането й към себе си  да сформира любов към себе си и да споделя тази любов със света, винаги да е готов за  промени и да не се страхува от трудностите, които само закаляват.

Разбира се, за това ще се наложи да  направи преразглеждане на житейските си ценности, човекът  трябва да се самосъзнае като такъв, изпълняващ  своята важна роля във Вселената.

Започнете да живеете пълноценен живот, дайте си правото  да бъдете Човек, т. е. получавайте  свой личен опит,  преодолявайте страховете си, променяйте убежденията си, постигайте  своите желания, не се вземайте прекалено на сериозно и не се съдете твърде строго.

Просто живейте в настоящето и  знайте, че всяко ваше решение ще има последици, приятни или не особено, така че ще  трябва да поемете отговорност за своите мисли, за вашите чувства и действия – за своя живот. И най-важното,  научете да се възприемате такъв, какъвто сте, защото сте уникални и много важни за Вселената именно такъв.

Егоизмът яростно ще се съпротивлява на такива опити за „ъпдейт“, но ясната ви насоченост към духовно развитие и усърдна „работа“ по самоусъвършенстване на качествата на характера и промяна на начина на живот, със сигурност ще дадат положителен резултат и ще ви доведат до целта.

Духовно развивайки се и обновявайки се, вие  натрупвате  в душата си любов, захранвате се с  любов и  създавате  пространство от  любов около себе си, а не от  жалби и егоизъм. Правейки своя  свят по-добър и обновявайки се непрекъснато,  вие така  правите своята безценна „инвестиция“   във Вселената.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *