Как да направим живота си по-добър за една секунда

Една секунда. Точно една секунда ви е  нужна за да се почувствате по-добре и да внесете още  повече радост в живота си.

Не вярвате? Тогава просто се опитайте да направи поне една стъпка от описаните по-долу и се убедете сами.

1. Усмихнете се

Това е най-лесният начин да направите живота си по-щастлив. В нашата страна по някаква причина не знаят това или не искат да знаят и всички хора вървят с  мрачни и  разтревожени лица.

Позволете си да се измъкнете от тази редица с  мрачни хора. Една усмивка може да ви помогне да се почувствате по-добре точно сега. И това може да се окаже заразно.

2. Поемете дълбоко въздух

Дълбокото вдишване е един от най-добрите методи за намаляване на стреса и за установяване на баланс в живота ви. А  това ще ви отнеме само секунда. Излизайте  всеки ден за кратко време навън и се опитайте да се съсредоточите само върху дишането си. Вие ще почувствате как животът ви става по-малко напрегнат.

3. Изключете телефона си

Ние живеем сред хора, които са забили погледите си в  екраните на смартфони, компютри, таблети, телевизори и други технически устройства. Едно е, когато използвате тези устройства за работа, а съвсем друго, когато те започнат да контролират живота ви. Изключете всички свои джаджи (това ще ви отнеме може би малко повече от секунда) и  останете сами. Ще бъдете изненадани от това, което виждате.

4. Огледайте се наоколо

Животът ни минава толкова бързо, че ние често не разполагаме  с този миг  красота, който наистина го прави чудесен. Трябват ви само  няколко секунди, за да отидете до прозореца и да погледнете навън , вдигнете главата си и погледнете в дълбочината на небето, ако сте на улицата. Наблюдавайте изгрева или залеза. Огледайте се и благодарете за всичко, което ви заобикаля. Това ще ви направи по-щастлив веднага.

5. Пийнете глътка вода

Това  отдавна не е откритие, че водата действа добре на тялото ни. Опитайте се да държите винаги бутилка вода до себе си, където и да сте и отпивайте от нея често. Това ще  помогне да се възстанови водния баланс и да се нормализира   теглото, ще прочисти  бъбреците и ще поддържа красотата на кожата ви.

6. Благодарете

Щастливите хора имат едно общо нещо: те са благодарни за всички добри неща в живота си. Това означава, че за да направите живота си по-добър, не се колебайте  често да казвате: „Благодаря.“ Това ще ви отнеме не повече от секунда, и ще ви направи щастливи не само вас,  но и  хората около вас.

7. Протегнете се

Най-лесният начин мигновено да се почувствате по-добре – е да започнете да се грижите за тялото си. Отделете няколко секунди и се протегнете добре. При  непрекъснатото монотонно седене зад компютъра, дори секунда упражнение ще ви донесе осезаеми ползи.

Както казват мъдреците, път от  хиляда мили започва с една единствена стъпка. Разбира се такива „Секундни“ методи няма да решат всичките ви проблеми, но не бива да се  забравя, че всеки ден се състои от 86 400 секунди, и зависи само от вас, колко от тях ще са „правилни“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *