Какво се очаква в Германия? Властите призоваха жителите да се запасяват с вода и храна

Германското правителство препоръча на своите граждани да започнат да се запасяват с  вода и храна в случай обявяване на извънредно положение. Такъв призив звучи за  първи път от много години.

На жителите на Германия се препоръчва да се запасят с  храни за най-малко 10 дни. В съобщението се казва, че в случай на бедствие хората могат да бъдат отрязани от спасителните служби. Освен с храна, се  препоръчва да се запасят и с  питейна вода в размер на 2 литра на ден на човек, за период от най-малко 5 дни.

Освен това правителството  обмисля нова концепция за гражданска защита, която е разработена от Министерството на вътрешните работи на Германия.

Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви че жителите на страната  трябва да бъдат подготвени  да оцелеят в условия, в които водата и храната ще се окажат  отровени, както и да спрат доставките на горива и газ.

С каква именно опасност е  свързано това заявление и призивът за  запасяване с  храна и вода, германското правителство не уточнява, указвайки само общото направление на заплахата, като  „бедствие“.

Заслужава да се отбележи, че в Германия с пари от държавния бюджет са построени  повече от 3000 бомбоубежища за  обществено ползване.

За правителството е построен огромен бункер, който може  да издържи  ядрена атака. Намира се на 30 км от Бон, в района на град Бад Нойенар-Арвайлер.

Related Posts

One thought on “Какво се очаква в Германия? Властите призоваха жителите да се запасяват с вода и храна

  1. Този план е още от 2012г. и все още се обсъжда в парламента. Не чакат никакъв армагедон тия дни или другата седмица. Разработват план за гражданска защита, какъвто има и България.
    Писал съм го и преди: повечето журналисти са цинични мижетурки, които за своя угода създават „новини“.
    Те са досадни мушици търсещи от кое лайно да се нахранят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *