Мексико: Статуя на Исус отвори очи (видео)

Това видео, което много вярващи считат за чудо, е заснето в параклиса Santo Cristo de la Capilla в мексиканския щат Коауила де Сарагоса. Записът беше публикуван на мексиканската интернет страница за паранормални явления adimensional.com.mx.

С изключение на вярващите, много потребители смятат, че видеото е фалшиво. Други смятат, че това е оптическа измама.

s23366274s99545272

Както се посочва на уебсайта, записът е направен юни 2016 г. Човекът, който е записал видеото е помоли да не бъде назоваван, но е казал, че докато е снимал не е забелязал нищо необичайно. Едва няколко дни по-късно, преглеждайки видеото,  видял, че в продължение на няколко секунди статуята на Исус отваря очи.

Според Ivan Escamilla, който е създател на сайта, той поканил 20 експерти да проучат видеото. Сред тях са скулптори, свещеници, дизайнери, създатели на специални ефекти. След една седмица изследвания,  никой от тях не открил във видеото признаци на обработка с някаква програма.

Самият Escamilla казва, че не е особено религиозен и не вярва в религиозни чудеса, но този запис го е впечатлил.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.