Смъртоносната горещина ще се превърне в норма в бъдеще

Мислите си, че сега е горещо? Просто почакайте.

Юли не беше просто горещ, той  се оказва най-горещият месец за цялата история на наблюденията, твърди НАСА. А  тази година се очаква да бъде най-горещата година за  всички времена , откакто се правят отчети, пише nytimes.com.

14  от 15-те най-горещи години са  в   периода от 2000 г. насам, а  горещите вълни стават все по-чести,  интензивни и продължителни.

Изследване, проведено от списание Nature, за  изменението на климата през  миналата година, е установило, че три от всеки четири ежедневни рекорди на горещина,  може да бъдат  свързани с глобалното затопляне.

Картата горе  дава представа за нашето бъдеще, ако не се направи нещо, за да се забави промяната на климата. До края на века броят на дните с температури над + 38 ° C ще се увеличи драстично, което ще направи работата или игрите  на открито непоносими, а  понякога и смъртоносни.

Въздействието върху здравето на човека на качеството на въздуха, храната и водата, ще бъде ужасно, ако не се постигне рязко намаляване на емисиите на парникови газове още сега.

http://www.nytimes.com/interactive/2016/08/20/sunday-review/climate-change-hot-future.html?_r=0

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *