Каменни оръдия на труда на 200 000 години са намерени на остров Лесбос

Археолози по време на разкопки на остров Лесбос са открили  каменни оръдия на труда на  200 000 години. Разкопките се  водят от археолози от университета в Крит, начело с проф.  Нена Галанидис.

Многобройните находки, чиято възраст достига до  500 хиляди години,  дават много ценна информация за нашите предшественици, твърдят археолозите. Горещите извори,  разположени в района, в древни времена са служили като убежище за хората по време на ледниковия период.

Археолозите казват, че има сериозни доказателства, че миграцията на хора от Азия и Африка към Европа е минавал не само по известните досега маршрути, но също и чрез Лесбос , преди 500 000 – 200 хиляди години.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.