Стивън Хокинг: Хората трябва да намерят извънземните за да могат да се скрият от тях

Известният астрофизик Стивън Хокинг е убеден, че жителите на Земята трябва да осъществяват  контакт с  извънземни цивилизации, а  тяхното търсене трябва да се провежда с цел да се спечели време и да се скрият.

В новата си програма на  портала  CuriosityStream ученият  разказа за проекта Breaktrhough: Listen  за  търсене на извънземен разум, който той ръководи, по примера на екзопланетата Gliese 832 С, която се намира в съзвездието   Жерав, пише  Cnet.

„Ако на Gliese 832 С има интелигентен живот, щяхме вече да сме го чули. Един ден хората ще получат сигнал от  подобна планета, но ние не трябва да бързаме  да отговаряме. Срещата с напредналата цивилизация ще прилича на срещата на Колумб с индианците, която не завършва добре за последните“, – счита ученият.

Проектът на Хокинг  Breakthrough Initiatives, в рамките на  който се  провежда търсене на извънземни цивилизации, се оценява на $ 100 млн. Един  от основните инвеститори на проекта е съсобственикът на  Mail.ru Group, руският бизнесмен Юри Милнер.

Related Posts

One thought on “Стивън Хокинг: Хората трябва да намерят извънземните за да могат да се скрият от тях

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *