Уфолози забелязаха на Марс „японска гробница“ (видео)

 

Уфолози твърдят, че на Марс е открита гробница, наподобяващи древни японски погребения. Тази сензация веднага предизвика разгорещен дебат по въпроса: Има ли живот на Марс? И имало ли е ?

В Youtube се появи видео с доказателства за съществуването на древна японска цивилизация на Марс. „Могилата на Марс под формата на ключалка е много подобна на гробницата Kofun в Япония“ – твърят авторите на клипа. „Нейните страни имат прави ръбове, които след това преминават в кръг. Точно като в Япония. “

Търсачите на извънземни цивилизации твърдят, че този обект е още едно доказателство за преселването на коренното население на Марс на Земята. Според тях, хуманоидите са напуснали родината си заради бедствие и започнали да се заселват на Земята.

Разбира се, НАСА опровергава всички тези аргументи, като  обяснява гладките повърхности на Maрс с изместване на почвата.

Учените казват, че нашият мозък е проектиран така, че всеки обект, приличащ на хълм, ние сякаш доизграждаме до лице или японска гробница. Това явление се нарича „парейдолия“ или зрителна илюзия. Ето защо можем да видим нещо смислено в една хаотична бъркотия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *