Защо се ускорява времето?

Все повече хора правят предположението, че времето се забързва. Ние все по-често чуваме: „Струва ми се, че винаги не ми достига време, за да се справя  с всички задачи.“

Годините определено   летят по-бързо от всякога и за това има научно обяснение.

Учените са открили преди много години, че Земята има пулс. Този  пулс или ритъм, приличащ на сърцебиене, е бил стабилен и е бил равен приблизително на 7,8 такта в секунда в продължение на хиляди години.

Въпреки това, от около 1980 г.  „сърцебиенето“ на Земята започва да се ускорява и в момента е равно на 12 цикъла в секунда, но най-невероятното нещо е, че някои учени смятат, че Земята ще спре въртенето си, когато пулсът и достигне 13 цикъла в секунда. Смята се, че въртенето ще  спре  за около три дни   и тогава Земята ще започне да се върти в обратната посока.

Което ще доведе до смяна на магнитните полюси, но какво ще се случи след това – не е ясно.  Сега имате поне две мисли.Или си мислите, че това звучи много изненадващо, или че това е невероятно. Лично аз съм някъде по средата.

Именно поради ускоряване на пулса, ние смятаме, че времето като че ли  се ускорява. Защо   „чувстваме“, че времето май тече по-бързо, отколкото преди?
Фактът, че  периодът, който по-рано  се е възприемал като 24 часа, сега се усеща като само 16 часа. Нашите хронометри все още отмерват секунди, минути и часове и  отброяват всеки  24 часа, но поради ускорения пулс на Земята, ние  възприемаме тяхната продължителност като две трети от нормалното или като обичайните 16 часа.

Колкото и  това  да изглежда пресилено, много от съобщенията съдържат предположението, че критичната маса или  нулевата отметка , когато Земята ще спре да се върти, ще бъде достигната много по-скоро, отколкото може да се очаква.

СЪС СЪКРАЩЕНИЯ: Източник

Related Posts

2 thoughts on “Защо се ускорява времето?

  1. Усещането за време е резултат от възприемането на физическата реалност от вашето съзнание. Усещането за ускорено време е заради огромния обем информация, която вашия мозък възприема в последните години. Самото време не е забързано, само усещането за количеството възприета информация.
    Ако попитате един индианец от джунглите, то той няма да има такова усещане, поради разликите в обкръжавашия го свят. Когато сте сред природата, усамотени, нямате ли чувство, че времето е спряло?

  2. Пророците казват, че ще дойде време слънцето да изгрява от запад, а не от изток. Това ще стане ако магнитните полюси сменят местата си. Тогава стрелката на компаса ще сочи юг, а не север. Съответно изток и запад ще разменят местата си. Така слънцето ще изгрява от запад според магнитните полюси. Земята обаче няма да обърне посоката си на въртене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *