Аномални небесни явления са наблюдавани в Ерусалим (видео)

Това събитие се е случило на 1 октомври 2016 г. в Ерусалим, където свидетели са чули странни тръбни звуци и са наблюдавали появата в небето на идеален кръг от облаци.

Интересният и доста странен феномен, очевидци са успели да заснемат на видео. Как да се обяснят тези странни тръбни звуци? Може би това е звук от тръби – шофара, но видеото е направено на 1 октомври и шофарите звучат традиционно на 2 октомври?

Рош а Шана – еврейската Нова година  – започва на 2 октомври на залез и е с продължителност два дни. Според еврейското летоброене, празникът отбелязва настъпването на 5777 година от създаването на света. Според еврейската традиция, в тези дни се предопределят съдби и събития за цялата следваща година.

Този ден – 2 октомври- се нарича денят на „свещеното събрание“, когато не трябва да се работи, а да се тръби с тръби и да се правят жертвоприношения. Това е времето на Съда на Господа над хората. В небето на този ден се решава – кой ще живее в изобилие, кой в  лишения, а кой ще  умре.

В Тора празникът се нарича Yom Terua. Името Yom Terua  е свързано с особена заповед за този празник: да се издава тръбен звук.

Звукът на шофара призовава: „Събудете се тези, които сте заспали, които прекарват отпуснатите им години безсмислено“.

А сега какво се случва в Ерусалим, звуци на тръби (които се чуват един ден по-рано!!!), странен кръг от облаци и всичко това се появява на сериозен религиозен празник, или по-скоро, в навечерието на този древен празник.

Тревожни и страшни знамения, но какво те носят със себе си и за какво предупреждават?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *