Шокираща снимка на Curiosity: Извънземен летящ обект на Марс

Преди два дни марсоходът Curiosity  предаде  на Земята нова снимка от  марсианския пейзаж, направена от лявата му камера. На своя уебсайт НАСА предпочете да я  публикува черно- бяло, а не в  цветен вариант, но това не попречи на виртуалните археолози да и обърнат внимание.

Практически веднага, след като се вгледате в снимката,  привлича вниманието атрактивен и  по- ярък от всички други елементи, обект в горния ляв ъгъл. При  увеличение  на яркия обект става очевидна неговата неправилна, но изненадващо симетрична форма, както и че между този обект  и повърхността под него  има известно пространство, и ако е така, то тогава обектът се движи във въздуха.

Широките гъвкави остриета от двете му страни, съединени с тънки  структури с  централната част, в края на която се забелязва уплътнение, показват, че обектът   може да бъде някаква марсианска форма на живот, която може да лети в   разредената атмосфера. Това се потвърждава  косвено и от структурата на обекта, където леката  рамка е комбинирана с широки тънки криле.

Да се предели какъв цвят има този обект  е невъзможно,  благодарение на черно-белия филтър на снимката.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *