Тревога в НАСА: Повече от 1000 астероиди са се насочили директно към Земята

НАСА е помолила за помощ, след като е открила повече от 1000 астероиди, които неумолимо се  движат към нас, пише dailystar.co.uk

Експертната група е потърсила помощ от други страни в опит да пренасочи гигантските летящи скали.

Това няма да е лесно – те летят със скорост от около  56 000 мили в час и огромното струпване из далечните краища на Вселената обединява стотици астероиди, вече въртящи се в   опасна близост около планетата.

В отчаян опит да реши проблема с космическите отломки, НАСА стартира първата роботизирана мисия в света, известна като Juno, за да посети най-големия астероид, летящ близо до нашия „дом“.
Мисията ще бъде предприета за да се промени неговата маса и по този начин да се  пренасочи към  стабилна орбита около Луната. Учените се надяват, че този проект ще проправи пътя за изпълнението на още такива операции с други потенциално смъртоносни космически скали.

Агенцията съобщи, че данните от тази седмица, и надеждата, че техниката ще може да се усъвършенства, ще позволят да се гарантира безопасността на света в  следващите години.

НАСА казва в изявлението си: „Астронавтите ще се върнат на Земята с голямо количество проби, повече от когато и да било. И те ще позволят да се направят нови открития за формирането на нашата Слънчева система и за началото на живота на Земята.“.

Но досега учените са открили само четири астероиди, които да  могат  да отклонят.

В допълнение  беше потвърдено, че ще има и други мисии до астероиди с астронавти.

НАСА се надява, че планетата ще бъде спасена, и нейните  мисии ще дадат допълнителни данни за произхода на Вселената.

Тази информация се появи в същия ден, когато професор Брайън Кокс обясни защо извънземните не са  осъществили контакт с нас.

http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/552491/asteroids-heading-towards-Earth-NASA-scientists-Project-Juno-space-robotic-mission

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *