1. Постъпвай така, сякаш това е  сън. Действай смело и не  търси оправдания.

2. Не се обяснявай твърде много. Когато обясняваш защо не можеш да направиш това или онова, в действителност се извиняваш за своите недостатъци, надявайки се, че тези, които слушат, ще бъдат добри към теб и ще ти простят.

3. За да извлече максималното от живота, човек трябва да може да се променя. Най-трудно е намерението да се промени.

4. Никога на никой не се ядосвам. Нито един човек не може да направи нещо такова, което да заслужава моята реакция. На хората се ядосваш, когато почувстваш, че действията им са важни. Нищо подобно отдавна не чувствам.

5. Винаги трябва да помниш, че  пътят – това е само път. Ако  смяташ, че не трябва да го следваш, остави го.

6. Ти сега не можеш да ме разбереш, заради  навика си да мислиш така, както гледаш.

7. Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което   даваш.

8. Основната пречка за по-голямата част от хората – е  вътрешният диалог. Когато човек се научи да го спира, всичко става възможно. Най-невероятните проекти стават осъществими.

9. Хората обикновено не осъзнават, че във всеки един момент могат да изхвърля от живота си всичко. По всяко време. Мигновено.

10. Единственият истински мъдър съветник, който имаме – това е смъртта. Всеки път, когато почувствате, че нещата вървят зле и вие сте на ръба на срива, завийте наляво и попитайте смъртта така ли е.

11. Всеки върви по своя път. Ако вървите по него с удоволствие, значи това е вашият път. Ако се чувствате зле – по всяко време можете да го напуснете, без значение колко далеч ще отидете. И това ще бъде правилно.

12. На нас ни Трябва цялото време и цялата ни енергия, за да  победим идиотизма в себе си.

13. Целият фокус е това на какво да се ориентираме… Всеки един от нас прави себе си или нещастен, или силен. Обемът на работа,  необходим и  в първия и във втория случай – е един и същ!

14. За да станете човек на знанието, трябва да бъдете воин, а не плачещо дете. Да се борите, да не се отказвате,  да не се оплаквате, да не отстъпвате,  да се борите  толкова дълго, за да видите. И всичко това само за да осъзнаете, че в света няма нищо, което е от значение.

15. Това, което правите в момента, може да се окаже последната ви постъпка на Земята. На  света няма  сила, която може да ви гарантира, че ще живеете поне още   една минута.

psychology-age

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *