Daily Beast: Милиардерът Сорос бе обвинен в подбуждане на протестите в цяла Америка

В ефира на  Fox News американският журналист Пит Хегсет  обвини милиардера Джордж Сорос в  организирането на  протестите срещу новия президент на САЩ Доналд Тръмп. Според Хегсет, протестиращите са настроени  против Америка и искат да посеят хаос в цялата страна.

По време на неделния випуск на  Fox & Friends по телевизия Fox News,  един от гостите на предаването, журналистът Пит Хегсет  заяви, че протестите срещу новия президент, Доналд Тръмп, които протичат в  цялата страна, са свързани с милиардера Джордж Сорос, пише Daily Beast.

Според Хегсет именно Сорос, както и различни политически групи като moveon.org,  искат в Америка да се възцари „безкрайна анархия“. Описвайки протестиращите, журналистът каза: „Тези са комунисти. Тези са анархисти. Те са антисемити.“

При това, както отбелязва изданието, Хегсет    „забрави  да спомене“, че и самият Сорос евреин.

„Те не са проамерикански либерали, които са разочаровани от  консерватизма. Те се противопоставят на Америка и искат да сеят хаос в цялата страна „, – подчерта Хегсет. Подобни идеи изразява и  новоизбрания президент на Съединените щати, Доналд Тръмп, говорейки за „професионални протестиращи, които се подбуждат от медиите.“

Снимка: Twitter / Fox News

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.