Извънземни са наблюдавали кацането на ровъра Opportunity на Марс? (видео)

Популярният в YouTube уфолог Streetcap1, постоянно търси на фото и видео материали на НАСА уникални сюжети, които не се вписват в представата за Марс на ортодоксалните учени за тази планета.

Този път неуморният виртуален археолог е „разкопал“ в записите отпреди 12 години доста интересна история: оказва се, че момента на кацането на Opportunity се е случило нещо невероятно, което е записано от камерите на ровъра, но то досега не е било забелязано от нито един експерт, който е изучавал тези фотографии.

Припомняме, че Opportunity кацна на Марс на 25 януари 2004 г., когато той случайно попадна в кратера Eagle. След като Opportunity се „аклиматизира“ на чуждата планета и се измъкна от кратера, след това веднага прави кръгови панорама на марсианската реалност.

Тя се оказва абсолютно мъртва повърхност. И изведнъж на хоризонта проблясва … странен обект, с очевидно не марсиански произход. Наистина ли кацането на марсохода „Opportunity“ е наблюдавано от извънземни?

При значително увеличение на мащаба на изображението, ясно се вижда, че на известно разстояние от марсохода се намира сферичен НЛО, една част от който вероятно е метална и проблясваща на Слънцето, а втората, матова (белезникав материал), се откроява добре на фона на марсианската пустиня.

Видео: Извънземните наблюдават кацането на Opportunity?

Мнозина уфолози поздравиха Streetcap1 за находката – добро око, рядък късмет! Въпреки това има и   конспиролози, които вярват, че Opportunity „работи“ не на Червената планета, а в един от „марсианските ъгли“ на нашата Земя.

Например, такъв подходящ марсиански ландшафт има на безлюдния остров Девон, който принадлежи на  Канада.

А засега марсианската мисия на Opportunity доказват  само неговите „марсиански“ снимки.

Привържениците на тази теория имат своите аргументи в нейна полза:

Първо, американците имат още такива мистерии, достатъчно е да се припомни за техните лунни образци (доставени на Земята от лунните мисии „Аполо“), които в действителност се оказаха земни камъни (да не говорим за всичко останало, като например признанието на НАСА, че някои от лунните снимки са правени във филмово студио в Холивуд).

Същото може да се каже и за експлозията през 1986 г. на космическата совалка „Чалънджър“ с екипаж от седем души, които, както се твърди сега, са живи;

второ, Opportunity изненадващо дълго действа на Марс – от 2004 г., и в същия ред на мисли може да се окаже, че е на този остров Девон, където го ремонтират;

На трето място, без значение колко интересни са находките на виртуалните археолози на „марсианските“ снимки, най-вероятно те се подхвърлят от служители на НАСА, които после за по-голяма убедителност ги опровергават.

Така и със сегашното откритие на Streetcap1 – може да не е нищо повече от поредната манипулация от страна на НАСА. Преценете сами: защо този НЛО, който наблюдава кацането на марсохода, никой не е забелязал цели 12 години?!

Така че тези находки не струват и пукната пара и не доказват нищо друго, освен едно – Opportunity наистина е на Марс, и такива „открития“ трябва да доказват това пред широката публика …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *