Мистериозни аномалии пречат на работата на учените в Божи гроб

Археолозите, които изследват и проучват гробницата на Христос в църквата Божи гроб в Йерусалим, се сблъскват с мистериозни проблеми. Необясними аномалии са повредили   измервателните им прибори.

При изследването на погребално Ложе на Христос в храма Божи гроб в Йерусалим, изследователите са се сблъскали с неочаквано препятствие. Необясними електромагнитни смущения са изкарали от строя измервателните им уреди.

При това археолозите твърдят, че от гробницата се излъчва благоухание. За характера на благоуханието не се съобщава, както не се казва и това, какви инструменти са се повредили.

През пролетта на 2016 г. започна мащабна реставрация на  куполния  параклис от жълт и розов мрамор, в който се намира Божи гроб.

През октомври учените за пръв път в историята свалиха бялата мраморна плоча от каменното погребално Ложе на Христос, положена през 1555 г. Археолозите смятат, че това ще им помогне да разберат каква е била първоначалната повърхност на камъка, на който, според легендата, е положено тялото на Исус Христос.

Освен това, според учените, отварянето на гробницата ще им позволи да разберат защо св. Елена, която е провеждала разкопки в Ерусалим, е решила, че точно тази гробница е мястото на погребението на Христос.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *