НАСА: На 22 ноември Земята ще бъде обхваната от най-мощната магнитна буря за 2016 г.

Експерти на НАСА заявиха, че от понеделник до вторник, 22 ноември,  Земята ще бъде обхваната от най-мощната магнитна буря за 2016 г., затова метеозависимите хора ще  трябва да се подготвят за този ден.

В момента експертите не са в състояние да определят  точно степента на силата на „слънчевия вятър“, но според наличните данни, може да се каже, че на Земята ще се усещат  силни геомагнитни смущения.

Специалистите на  Би Би Си препоръчват на  хората, които са чувствителни към климатичните промени, да изпълнят следните действия.

В навечерието от 22 ноември,  вечерта, е добре да изпият таблетка аспирин (ако,  разбира се, стомахът им позволява).

Защото в резултат на промените в земното магнитно поле кръвта се сгъстява. Това от своя страна може да доведе до недостиг на кислород, а аспиринът  разрежда кръвта и предотвратява този проблем.

В този неблагоприятен период се препоръчва да се откажете от мазни и сладкиши, пушачите – да  намалят броят на цигарите. От алкохол е добре да се откажат всички. Дори и малка доза алкохол може сериозно да отслаби организма и да влоши здравето. Освен това по време на магнитна буря е добре да се спи по-дълго и да се правят по -чести паузи за почивка през целия ден.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *