Жените, на които не им върви в любовта

Защо, защо така хронично не им върви на добрите, внимателни, верни жени? Този въпрос няма еднозначен, отговор, но все пак…. Жените не са виновни. И дори  обстоятелствата на срещата с партньора нямат значение.  По-важното е – какво  детство са имали и  какви са били отношенията в семейството им.

Ето тези неща  обикновено отличават тези жени, които нямат  късмет в любовта:

1. Често те идват от дисфункционални (нездрави) семейства, които не отговарят на техните емоционални нужди. Например,  бащата или майката може да са били  алкохолици.

2. Жените, за които малко са се грижили,  започват да запълват незадоволената си нужда от внимание със засилени грижи за някого, и  особено за мъж с  трудна, тежка съдба, за мъж, който  силно се нуждае от помощ и грижи. Тя става негова съпруга, бавачка и майка. Нейната мисия е  да спасява.

3. Поради факта, че като дете тези жени никога не са били в състояние да превърнат единия или двамата родители в грижовни, любящи майка и баща, в зряла възраст ги привличат  емоционално недостъпните мъже, които те се опитват да променят с безграничната си любов.

4. След като преживеят ужаса на отхвърляне в детството, тези жени правят всичко възможно да  предотвратят  разпадането на връзката с човека, когото обичат.

5. Тези жени не се спират пред нищо : изразходват докрай своето време, усилия и дори пари, ако това „помага“ на любимия мъж.

6. Свикнали в семейството си на липса на любов, тези жени са готови да чакат толкова, колкото е необходимо,  да се надяват и да правят всичко възможно, за да доставят  удоволствие на избрания от тях мъж.

7. Тези жени са готови да поемат много повече от петдесет процента от семейното чувство за вина, както и отговорността  във всяко едно  отношение.

8. Самочувствието на тези жени е много ниско и дълбоко в себе си те не вярват, че заслужават да бъдат щастливи. Напротив, те са готови да вярват, че  трябва да си „заработват“ непрекъснато  правото да се радват на живота.

9. Тези жени имат много голяма нужда да контролират поведението, мислите и чувствата на своя мъж. Те стоят на стража над връзката си, като часови  на поста си, защото като дете са живели в атмосфера на несигурност.

Те се опитват винаги и във всичко да помагат на другите,  да станат необходими и дори незаменими. Често тези жени избират такива  професии като медицинска сестра или работник, психолог, педагог, учител, сервитьорка, и така нататък.

10. В отношенията за тях е  по-важно това,  каква трябва да бъде ситуацията, те повече мечтаят, отколкото живеят.

11. Тяхната любов и страдания са много тежки и за тях, и за партньора. Това е „всепоглъщаща и изпепеляваща“ любов.

12. Те могат да бъдат предразположени (генетично или емоционално) към зависимост от алкохол, наркотици, лекарства, от определени храни (например сладко).

13. Тях ги  привличат    хора с проблеми, които се нуждаят от „спасяване“, на тях са им по-близки ситуации, където цари  хаос, несигурност, емоционално страдание, като при това избягват отговорността за себе си.

14. Тези жени могат да изпитват склонност към депресия, която те се опитват да предотвратят като участват в крехки, „бурни“ взаимоотношения.

15. Тези жени не ги привличат  мъже, които са добри, стабилни и жизнени, надеждни,  и които се интересуват от тях. Определят тези  мъже за мили, но скучни

По материали на книгата „Когато любовта е твърде много“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *