470 човека буквално умряха от скръб по починалата ръководителка на индийския щат Тамил Наду

В Индия 470 човека буквално починаха  от скръб по починалия държавен глава на Тамил Наду Джараям  Джаялалита. За това в неделя, 11 декември, съобщи в микроблога си в Twitter политическа  партия „Общоиндийска федерация   на дравидския прогрес Анадураи.“

„Общо  470 човека починаха, защото не можаха да понесат смъртта на революционния лидер и майка. 300 хиляди рупии (около 8 200 лева) ще бъдат дадени  на всяко семейство като помощи, „- се казва в изявлението.

„Общоиндийската федерация на дравидския прогрес Анадураи“ също така обяви, че ще плати 50 хиляди рупии на партиен функционер заради опита му да се  самозапали и на още един, човек заради това, че сам си отрязал пръста, съобщава Huffington Post. Осакатяването  е била причинено от  скръб по починалата.

Джараям  Джаялалита дълго време е  главен министър на щата Тамил Наду, била е  член на горната камара на индийския парламент, един от лидерите на „Общоиндийската федерация   на дравидския прогрес Анадураи.“ Тя започва кариерата си като актриса, а след това се превръща в един от най-популярните политици в страната. Джараям почина на 5 декември от инфаркт.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *