Арабските кланове в Германия: „Полицията не може да се справи с нас!“

Показанията на служител в  криминалната полиция на Германия, направени пред  Следствения комитет, създаден  да разследва събитията от Нова година в центъра на Кьолн, се превръщат  в ужасно доказателство за това, доколко   мощни са станали престъпните  кланове в Германия, пише Die Welt.

Ралф Фелдман, комисар в  криминална полиция в  Гелзенкирхен, разказва пред разследващия  комитет на Ландтага на провинция Северен Рейн-Вестфалия за разговора, който се е провел  между него и представителите на кюрдско-ливанската общност. „В един момент атмосферата на беседата, в която ние говорихме за конфликтите с „упорити тийнейджъри „, започна  да се нажежава все  повече и повече“, – се казва в статията.

В един момент, според Фелдман, неговите събеседници  открито заявили, че „полицията не може да се справи с нас – ние сме прекалено много.  Това се отнася за целия  Гелзенкирхен – трябва ние само да поискаме“, предава изданието  думите на комисаря. Фелдман видял в тези думи  „завоалирана заплаха“ и дал на  представителите на общината да разберат, че полицията ще направи всичко възможно, за да се предотврати подобни „случаи“.

Както напомня авторът на статията, „Следственият комитет  се занимава с анализ на грешките, направени от страна на полицията по време на операцията на Нова година в Кьолн. В допълнение, пред Комитета е поставена задача да разбере къде и в каква форма в Северен Рейн-Вестфалия, съществуват  така наречените no-go-area (райони, където през нощта не смее  да влезе  дори полицията) „.

А за това,   че  „преди всичко политиците  наблягат на факта, че в Северен Рейн-Вестфалия такива райони не съществуват, водещи служители на реда по време на изслушването в комисията по разследване признават, че в  най-голямата провинция на Германия са създадени паралелни общности  със своя паралелна съдебна система, които е трудно да се контролират „, пише авторът.

„Като основен проблем“ на борбата с този вид престъпност, служители на правоприлагащите органи  определят престъпните семейни кланове, чиито връзки стигат до  Берлин. Те са изключително изолирани  и се характеризират със сложна  вътрешна структура, „- пише още Ди Велт.

„За не по-малко остър  проблем експертите считат и  така наречените „престъпления, извършвани от тълпата“. Десетки хора изведнъж се събират около полицията, когато някои от техните познати са подложени на полицейски проверки на улицата ..

„Махай се, това е нашата улица „- такива и още по-сериозни крясъци се чуват по адрес на  служителите на реда“- се казва в статията.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article160263451/Die-Polizei-wuerde-den-Kampf-mit-uns-nicht-gewinnen.html

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *