Фантастика: Фотограф откри неизвестно племе индианци – отшелници в горите на Амазонка

Бразилският фотограф Рикардо Стукърт  успя да снима  амазонско  племе, избягващо контакти с външния свят, съобщава  The Guardian.

Снимките са направени в бразилския щат Акри,  на  границата с Перу. Хеликоптерът, в който се намирал Рикардо, променил курса си заради дъжда и се оказал над територията, където живеят индианците.
2568

Учените смятат, че  това племе наброява  около 300 човека. Те се занимават с лов и риболов, с отглеждане на банани, патати и фъстъци. Името на  племето не е известно на учените.

„Те никога не са имали  контакт с цивилизацията, ние нямаме представа за езика, на който говорят, и за щастие, ние не знаем това. Когато го  разберем, те вече ще започнат да имат проблеми“, – отбелязва експертът по местните народи на  Бразилия Хосе Карлос Мейрелес.

„Те знаят  за съществуването на нашия свят, но  знаят много малко за него,“ – казва Мейрелес.

През 2014 г. едно от тези племена влезе в контакт с цивилизацията. Неговите  представители казали на  Мейрелес, че   смятали  хеликоптерите за  нещо магическо, за огромна птица, и не са имали  представа, че има хора вътре.

В Бразилия живеят  около 80 неконтактни групи, тяхното съществуване с всяка година все повече и повече е застрашено от наркомафията, незаконната сеч и добива на полезни изкопаеми.

4474

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *