Изумително: Има думи, които могат да излекуват хората от болести

Психолозите твърдят, че някои думи могат да  лекуват хората.

Според американски експерти, думите, изричани от човека, имат огромно влияние върху живота и здравето му. Дори нещо повече:   думите на  човека са в състояние да го предпазват от болести, както и да го излекуват от вече  съществуващи заболявания.

Експертите твърдят, че хората трябва да произнасят думи, които са заредени с  позитив и добро, такива като „щастие“, „радост“, „любов“, „светлина“, „хармония“. Както и други  такива положително заредени думи, произнасянето на които предизвикват приятни образи и мисли у  човека. Именно чрез лечебните сили на нашето мислене чрез речта, ние можем да настройваме своя организъм на възстановяване.

А хората, които са  склонни  често да произнaсят негативно заредени думи – напротив, много силно  вредят на  живота и здравето си. Психолозите казват, че поради честото присъствие в лексикона на негативни думи, у човека се произвеждат високи нива на хормона кортизол, което води до чести  депресии и стрес.

Ние сме това, което говорим, и това, което мислим. Така че се старайте да следите вашите фрази и думи, запълнете вашия речник с положителни думи, и вие ще бъдете изненадани колко много ще  се променят възприятията ви и самочувствието.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.