Мистериозната подводна река Анхелита в Мексиканския залив е врата към друго измерение?

Това  уникално място, което е култово за  водолазите, се намира на 20  километра от мексиканския град Тулум на полуостров Юкатан. Всеки наблюдател може да си  помисли, че местният подводен пейзаж, заобиколен от ореол на мистицизъм, сякаш е взет от нечий невероятен сън или дори от друга планета. На дълбочина  няколко метра на това място  тече река, на  която от двете и страни растат истински дървета.

pic-02-12-2016-0813422

Aнхелита  е единствената подводна река в света. Или че  подобни чудеса на нашата синя планета засега не са откривани. Това е може би е най-невероятното място в Мексиканския залив. Водата тук има специален състав: солени и сладководни потоци се съединяват, но не се смесват. Плътната солена вода слиза надолу и заема голямата пукнатина на дъното, а  по-леката прясна вода – остава в  горните слоеве. По този начин, по дъното на залива тече  солена река, смътно напомняща  сгъстена  бяла мъгла.

Подводната река като портал към паралелен свят
pic-02-12-2016-0813421
Може би за Анхелита са знаели още представителите на цивилизацията на маите. Обитавалите Юкатан индианци имат легенди за мистични подводни обекта, които служат  като врата от света на живите към света на мъртвите.

Възможно е древните мезоамериканци да са  намерили  пукнатината със солена вода по време на гмуркане и да са изпитали при вида на „мъгливата река“ немислимо религиозно благоговение. След това у маите може да се е зародил и   мита за местен портала в  неизвестна реалност.

Интересно е също така, че по време на Втората световна война Aнхелита привлича вниманието на германска тайна организация, която  претърсва цялата Земята за да открие  магически артефакти. Тясно фокусирани специалисти от Третия рай са посещавали отдалечени и неизследвани кътчета на света, с цел да   открият там обекти със свръхестествени свойства. Вярвало се е, че такива могъщи  артефакти ще помогнат на Хитлер  в завладяването на света.

Според алтернативните  историците, германските водолази се  потапят в  подводната  река, но след известно време били  принудени спешно да изплуват и да спрат всички видове изследвания. Водолазите били  изключително уплашени и не казали на никого за инцидента, освен на своите преки началници. А на Фюрера докладвали, че Анхелита е незабележително място, и никакви артефакти под водата няма.

Какво наистина се е случило по време на това  гмуркане, ние едва ли ще узнаем.  Може би нацистите наистина са погледнали в паралелен свят? 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *