Суперсензация: Книгата с първото споменаване на Христос е 100 % автентична!

Физици от британския университет в Съри доказаха автентичността на 2000-годишните метални таблици, които бяха открити през 2008 г. в пещера в Йордания.

Почти осем години изследователите не бяха в състояние да установят автентичността на книгата.26d065c8b99b34a2c20d93de812accb0

В тази древна книга с портрета на Христос,  се описва явяването на Бог, което се случва по време на молитвата на Исус в храма на Соломон, съобщава Yahoo! News.

Уникалният исторически артефакт се състои от няколко листа от олово, които са скрепени с тел. В текста, гравиран върху метална повърхност, се казва, че Христовото учение не е нова религия, а възраждане на древна еврейска религиозна традиция. Също така на страниците на древната книги, се споменават апостолите Йоан, Петър и Яков.
Почти осем години изследователите не успяват да установят автентичността на книгата. Дълго време тя се смята за фалшификат. Точка по този въпрос поставя работата на британските професори Крис Джейнс (Chris Jeynes) и Роджър Уеб (Roger Webb), които провеждат химико – физичен анализ на находката.

Според тях,   възрастта и е от 1800 до 2000 години. Което  означава, че това е най-древното и единствено писание, отнасящо се както към християнското, така и към еврейското вероизповедание, отбелязва вестник Mirror.

Изследователите са открили, че съставът на оловната сплав, от която е направена книгата, е идентичен с този на римската плоча, намерена в графство Дорсет. Според учените, изотопния анализ изключва, че  може да е произведена през XX-XXI век.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *