Ватикана: Древният ритуал с „чудотворната кръв“ предсказва бедствия през 2017 г.

Ватикана обяви, че 2017 ще бъде година на „бедствия“ и ще е  „съдбоносна“, след като ежегодният ритуал с „чудотворната кръв“ се провали.

Засъхналата кръв на Сан Дженаро не се втечни, както обикновено, на церемония в Италия в събота. Ватикана заяви, че  като правило, това е знак, че се задават „катастрофални събития“.

Според BusinessInsider.com,  церемонията с кръвта на Сан Дженаро  се  провежда няколко пъти в годината.

Кръвта се съхранява  в специални капсули и е в течно състояние по време на церемонията.

Чудото редовно се случва  от 1389 г.

Свещеномъченикът Дженаро, който пострадал по време на преследването на християните при император Диоклетиан, е почитан като покровител на Неапол. Капсула с кръвта му се пази от вярващите от IV век. Засъхналата кръв на светеца редовно се превръща в течна форма в деня на неговия празник.

Ако чудото с  втечняването не се случи, това би могло да вещае катастрофи в близките месеци и години.

Кръвта не се превръща в течност през 1939 г.,  след което започва   Втората световна война, и през 1980 г., когато става  силното земетресение в Италия. То е било със седем вторични труса с магнитуд  6.8 по скалата на Рихтер, отнема живота на 3000 човека, изчезват 1500, ранени са 8000,  200 хиляди остават без дом.

Земетресението покрива  обширна площ от 26 хиляди квадратни километра между Неапол и град Потенца.

2016 също беше доста „лоша“ година. И за Съединените щати,  и за Великобритания това беше година на политически вълнения, а  заради гражданската война в Сирия бе  разрушена  голяма част от град  Алепо , с десетки хиляди загинали.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *