Всичко, което ни дава животът, вече е Платено

… сега вече разбирам, че очакванията работят срещу нас, защото когато  сме в процес на изчакване, губим време и ресурси. Това отнема много, а радост не  носи.

Само си представете, че отивате на ресторант и си поръчвате омлет. Вие чакате и чакате, но   след известно време ви съобщават, че яйца засега няма, обаче има омар, ягодово желе и кисели краставици. И всичко това е на същата цена. А яйца вероятно ще има по-късно. Или може би няма да има …

Разбира се, вие искахте яйца, но ще се откажете ли от омарите? По принцип вие никога не се яли омари и не сте ги очаквали. Вие все още искате да ядете  и алергия към морски дарове нямате. Защо тогава да седите, да губите време, усилия и нерви, ако можете да опитате?

Всичко, което идва при нас  – е резултат от нашите действия. Всичко, което идва при нас, е платено. А това, което не  е платено, то не идва. Колкото и дълго да го чакаме.

Очакванията  не само  ни лишават от връзка с реалността, но също така ни отнемат и  възможността да се наслаждаваме. Времето и енергията могат да се използват за ядене на неочаквания омар и за удоволствие от контакта с непознатото.

 

А омлетът, както и много от това, което  очакваме, още са на път, защото човек е  в състояние да измисли и да  очаква много неща, които са достъпни за неговото разбиране, но  Вселената може да предложи много повече.

Аглая Датешидзе

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *