Зловещи стонове се носят от Марианската падина (видео)

В едно от най-загадъчните места на нашата планета- Марианската падина – подводен апарат е записал странен звук, много приличащ на стон. Въпреки че този фантастичен „зловещ  чудовищен стон“ е продължил само три секунди, той поразява с много ниския си тон в рамките на честотния интервал 38 Hz – 7.5 кХц, както и с голямото му сходство с глас на живо същество.

Изследователите на океанските дълбини са записали този зловещ „стон“ в близост до Гуам. Те твърдят, че нещо подобно вече е записвано в региона през есента на 2014 г. и пролетта на 2015 г.

Но сега звукът се повтаря цяла година, а подводните прибори го улавят само на такива ниски честоти, както е демонстрирано последно запис (можете да го чуете  по-долу), но също така и на много високи честоти, което не е характерно, например, за китове (върху тях паднаха първите подозрения).

Засега не е ясно кой (или какво) там произвежда такива ужасни звуци. Поредната мистерия сред множеството такива звуци, които все по-често се чуват на нашата планета …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *