Методът Хоопонопоно: 5 основни принципа на хармонизация на отношенията

В тази статия става дума за основните идеи на Хоопонопоно – хавайски начин за хармонизиране на отношенията.

Методът Хоопонопоно има 5 основни принципа:

1. Вие не знаете какво се случва и не можете да управлявате това.

И ако си мислим, че всичко върви според плана ни, то това е капан. Капанът на нашето его, създаващ илюзията, че целият свят е в нашия джоб. И защото нашето его или нашето съзнание, не знаят какво се случва в света във всеки един момент,  не е съвсем разумно да му се даде дистанционното  управление на живота ни за  да решава какво е най-добро за нас, нали?

Вие искате да накарате Бог да се смее? Кажете му за плановете си за утре.

Според Хоопонопоно, ние имаме право на избор. Ние можем и трябва да избираме това, което искаме да изпитаме или да преживеем, но правото да решава дали дадено събитие ще се случи, и ако се случи -то  кога? – Ние трябва да оставим на Всевишния.

Затова няма смисъл да се притесняваме за това, което се случва с нас във всеки един момент. Ние просто трябва да приемем този момент. Да приемаме  и да се доверяваме на Висшата сила.

2. Вие сте в състояние да изцелите всеки в живота си.

Според Хоопонопоно, без значение какво се случва в живота ви, или какъвто и  проблем да се появи на хоризонта, за това не носим  вина. Но вие сте в състояние да изцелите това по простата причина, че се намира във вашата сфера, това ви засяга лично, и затова се поддава на изцеление.

Накратко, ако сте  забелязали проблем в някой друг, и това ви е засегнало (не ви харесва или ви дразни), този проблем  вече е във вас. Това означава, че вие ​​сте в състояние да го решите (да изтриете или да отстраните), за да се изцели.

Помните ли как е в Библията?

В окото си не забелязваме гредата, а в чуждото виждаме сламка.

Това е от същата опера.

И колкото по-често вие изцелявате всичко, което ще  срещате по пътя си в живота, толкова по-дълбоко ще бъдете в състояние да се очистите и толкова  повече да освобождавате в същото време творческа енергия, която ни помага в изпълнението на желанията.

3. Вие носите стопроцентова отговорност за живота си.

 

Простата фраза „Обичам те!“ – е в Състояние да се преобърне вашия свят,  да го изцели и  да го изпълни с  животворна сила.

Чрез повтаряне на „Обичам те“ отново и отново, вие се  събуждате духовно и изчиствате своето вътрешно пространство, като по този начин  отваряте вратата на Чудесата.

Целият смисъл на Хоопонопоно е  в това –  да обичаме всичко около – непослушно дете, заядлив шеф, своето наднормено тегло, лошото време, заядливия съсед – да ги обичаме всичките.

Няма нищо по-силно от любовта на света. Тя изчиства негативната енергия, тя я преобразува  отваря пътя на  Вдъхновението.

Простите думи „Обичам те“ са вълшебната парола към липсата на ограничения.


Ако решите да  практикувате метода Хоопонопоно, тогава ще трябва да се захванете здраво и да използвате всеки ден в живота си и в отношенията с другите следните пет постулати:

Техниката Хоопонопоно, използвайки голямото разнообразие от свои инструменти за  „почистване“, ни позволява да се достигнем до състояние  „нула“ и да действаме по Вдъхновение.

Днес ви представяме един допълнителен – „Молив“ или „Гумичка“

Техниката   е съвсем проста:

„… Аз осъзнах, че мога да използвам гумичката на  другия край на молива, за да изтривам  негативните програми. За да направите това, трябва просто да почуквате с него по предмета, който трябва да се очисти. Това е ярък символ на пречистването на спомените. „

Изчистете спомените си!

Related Posts

One thought on “Методът Хоопонопоно: 5 основни принципа на хармонизация на отношенията

  1. Един певец пишел и пеел много хубави песни. Хората ги слушали, записвали и тананикали защото им харесвали. Певеца обаче започнал да се страхува, че ще му ги откраднат. За да не се случи това почнал да пее песните си през един куплет, един куплет тихо, следващия силно, почнал да вплита и името си в песните така, че вече било трудно да се разбере какво пее. Хората го слушали по инерция още известно време. После им писнало да се затрудняват и отишли да слушат други певци. А свидливия певец останал да пее песните си сам на себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *