Мичио Каку: Странната звезда в космоса може да е мегаструктура на извънземните (видео)

Д-р Каку казва, че това може да бъде доказателство за извънземен живот и, може би,  „най-важната случка в историята за  последните сто години!“

Теоретичният физик и известен популяризатор на науката, д-р Мичио Каку смята, че мистериозната звезда, която периодично примигва, и намираща се на 1 500 светлинни години от Земята, може да е резултат на извънземна мегаструктура, изградена около нея.

Звездата на Кеплер KIC 8462852 озадачи учените, тъй като тя продължава да излъчва неправилен светлинен модел, който е различен от всичко, което е наблюдавано досега.

Каку също така смята, че нашият малък мозък е резултираща сума на всичко, което цялата Слънчева система може да предложи, ако висши извънземни видове не са обявят в близко бъдеще.

„Мозъкът тежи само три паунда, но това е най-сложният обект в Слънчевата система“, – казва Мичио Каку.

Както пише Simple Capacity, мистериозната звезда KIC 8462852 предизвика интензивни изследвания и десетки учени отчаяно се опитват да обяснят каква е причината за мистериозните светлинни колебания на звездата.

Мнозина са съгласни, че гигантска извънземна мегаструктура на много напреднала извънземна цивилизация може да е едно от обясненията.

Според д-р Каку, „звездата нарушава всички правила,“ и „ние трябва да пренапишем учебниците по астрономия“, и да измислим нещо друго.

И досега учените продължават да следят мистериозната звезда. Изследователите смятат, че светлинните колебания не могат да имат естествен произход.

Необходими са две до три години непрекъснати наблюдения с помощта на Las Cumbres Observatory Global Telescope Network (LCOGT), което ще позволи на екипа да идентифицира материала около KIC 8462852, и да реши една от най-големите астрономически загадки на 21-ви век.

Медийният интерес към тайнствената звезда започна да се повишава, след като група астрономи от Университета на Пенсилвания публикува изследване, в което се казва, че “ странният примигващ блясък“ на KIC 8462852 може да е предизвикан от мегаструктура, изградена от извънземните.


Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *