Робот засне подводния свят на Антарктида (ВИДЕО)

Подводен робот даде на учените рядката възможност да погледнат под антарктическия морски лед.

4

Всички същества, които са били заснети на видеото, живеят целогодишно във водата при температура от минус един и половина градуса по Целзий. А техните местообитания десет месеца в годината са покрити с лед, който е дебел над метър и половина.

„От време на време айсберг може да измести и да унищожи нещастната морска общност, но морският лед я предпазва от различни бури, които бушуват малко по-нагоре. Такава защита помага на средата да остане относително стабилна, и в нея процъфтява биоразнообразие „- казва Джонстън.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

One Reply to “Робот засне подводния свят на Антарктида (ВИДЕО)”

  1. Квазиракис

    Здравейте!
    Надписа “ НЕПОЗНАТО – Електронно списание“ се преплита с думите на статиите и става трудно за четене. Нещо като ребус. Познай коя буква от коя дума е. Предишният формат си беше хубав. Ако го върнете само ще зарадвате читателите си.

Comments are closed.