Робот засне подводния свят на Антарктида (ВИДЕО)

Подводен робот даде на учените рядката възможност да погледнат под антарктическия морски лед.

4

Всички същества, които са били заснети на видеото, живеят целогодишно във водата при температура от минус един и половина градуса по Целзий. А техните местообитания десет месеца в годината са покрити с лед, който е дебел над метър и половина.

„От време на време айсберг може да измести и да унищожи нещастната морска общност, но морският лед я предпазва от различни бури, които бушуват малко по-нагоре. Такава защита помага на средата да остане относително стабилна, и в нея процъфтява биоразнообразие „- казва Джонстън.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

Share This:

One Reply to “Робот засне подводния свят на Антарктида (ВИДЕО)”

  1. Квазиракис

    Здравейте!
    Надписа “ НЕПОЗНАТО – Електронно списание“ се преплита с думите на статиите и става трудно за четене. Нещо като ребус. Познай коя буква от коя дума е. Предишният формат си беше хубав. Ако го върнете само ще зарадвате читателите си.

Comments are closed.