Тръмп се отказа от идеята за рестартиране на отношенията с Русия

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп отхвърли идеята за рестартиране на отношенията с Москва. Той заяви това по време на пресконференция, качена в  YouTube.

„За Русия няма да има никакъв бутон за рестарт, ние или ще стигнем до идеята  за взаимно разбиране,  или не,“ – каза републиканецът. Въпреки това, той не пожела, по искане на журналистката,  да обяви, дали той или  членове на неговия екип  са имали контакти с Москва по време на предизборната кампания.

Освен това  по време на срещата с журналистите  той също така зaяви, че доброто отношение от страна на руския лидер Владимир Путин може да е от полза за отношения между двете страни.

„Ако Путин харесва  Доналд Тръмп, мисля, че това е актив, а не негативен фактор,“ – каза той. Тръмп уточни: двете страни могат, например, да се борят заедно срещу  „Ислямска държава“ (IG).

Той добави, че ако отношенията между двамата лидери се влошат, той ще се отнася към  Путин много по -твърдо, отколкото  Хилъри Клинтън.

През 2009 г. Клинтън, която тогава беше държавен секретар, за да отбележи  възстановяването на отношенията с Русия подари на  руския външен министър Сергей Лавров сувенир във формата на бутон, на който с  латински букви бе написано РЕСТАРТ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *