Владимир Путин – най-богатият човек в света?

Казват, че парите се подчиняват на властта. А в момента Владимир Путин има  много власт. Така че въпросът е – колко пари има?

Той  крие това.

Агенти и шпиони от цял ​​свят дълго време отчаяно се опитват да разберат  размерите на личното състояние  на руския президент. Но  да се намери личното имущество  на Путин – бивш агент на КГБ – е практически  невъзможно, защото, най-вероятно, то е разпределено между членовете на тайна мрежа от компании, инвестирано е  в недвижими имоти и е скрито в  сметките на други хора.

Днес, когато целият свят си блъска главата над неговите политически мотиви, опитите да бъдат намерени скритите богатства на Путин,  могат да ни помогнат да  разберем произхода и причините за неограничената му власт в Русия.

Ето какво се знае.

Ако тази информация е вярна се оказва, че Путин почти е настигнал Бил Гейтс, който, според Bloomberg, е най-богатият човек в света, притежавайки  около 84 милиарда долара. Друг критик на Путин, чиито думи, обаче, са доста съмнителни, казва, че състоянието на президента на Русия достига $ 200 млрд.

Разбира се, Путин е заобиколен от различни атрибути на лукса. Така например, според слуховете, той притежава дворец на брега на Черно море с цена един милиард долара.

Този дворец е украсен с „прекрасна колонада, напомняща на дворците на руските царе, построени през 18-ти век“, както отбелязва Би Би Си. Според някои съобщения, там има и частен театър, площадка за кацане, на която могат да се настанят три хеликоптера, както и жилищни помещения за бодигардовете.

Този дворец е построен специално за Путин, а  средствата за него са  взети от таен фонд за подкупи, създаден от група руски олигарси. В интервю за Би Би Си това казва руският бизнесмен Сергей Колесников, доброволно напуснал Русия, който споделя информация с репортерите за предполагаемата схема, която  работи в Русия.

Тази предполагаема схема е система, в която властта в Кремъл дава на Путин достъп не само до руското корпоративно богатство, но също така и до  личните богатства на  най-богатите магнати на страната.

И, ако се вярва на слуховете, дворецът на брега на Черно море – далеч не е единственият дворец на  Путин. Според едно скандално досие, сглобено от бивш  вицепремиер през 2012 г., Путин притежава 20 дворци, четири яхти, 58 самолета и колекция от часовници за  400 хиляди паунда.

 „Аз съм най-богатият човек, не само в Европа, но и в света: аз събирам емоции, – казва Путин. – Аз съм богат с това, така че народът на Русия два пъти ми  възлага ръководството на такава голяма страна като Русия. Мисля, че това е най-голямото ми богатство. “

Оригинал: http://time.com/money/4641093/vladimir-putin-net-worth/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *