Богаташите се подготвят за Апокалипсиса: Бункери, оръжия, убежища

Два хектара земя в Тихия океан, и винаги зареден хеликоптер: в Силиконовата долина, както пише вестник The New Yorker, все повече богаташи предприемат необходимите мерки в случай, че настъпи Апокалипсис.

Ако се разпадне световният ред ще бъде дяволски трудно да се намерят контактни лещи или дори нов чифт очила. На Стив Хъфман това е добре известно. Ето защо през ноември миналата година той си е направил специална операция на очите за да се отърве от късогледството.

    „Без очилата – признава Хъфман пред  американското списание The New Yorker, – аз съм труп.“

 

Наскоро организацията с нестопанска цел „Oxfam“ публикува информация по тази тема. Според проучване, публикувано от „Oxfam“ по повод на   Световния икономически форум в Давос, само осем от най-богатите хора в света притежават повече  активи отколкото цялата най-бедна половина от населението на света.

В Германия, според това проучване, има същия драматичен дисбаланс в разпределението на имуществото.

 

Ето няколко примера за това, какво представлява подготовката за извънредни ситуации: генералният директор на Reddit Кристоф  Хъфман, по собствените му думи, има няколко мотоциклети (в края на краищата, както знаете, в случай на апокалипсис на първо място се образуват огромни задръствания по пътищата), голяма колекция от оръжия, боеприпаси и храна.

    „Това ще ми помогне за известно време да оцелея  в собствената си къща“, – казва Хъфман.

 общности  различни аспекти на борбата за оцеляване: противогази, бункери и дори места на планетата, който няма да бъдат засегнати от  последиците от изменението на климата.

В технологичния сектор, например, някой вече е загрижен от  развитието на изкуствения интелект. Хиляди хора, които в резултат на тези промени,   могат да загубят работата си, а  в бъдеще могат да излязат на  барикадите срещу самата тази технологична индустрия.

Christoph Rottwilm, Der Spiegel

 

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.