Деца от британско училище се сблъскват с НЛО преди 40 години

Изминаха 40 години, откакто група  10-годишни ученици от английското село  Броуд Хейвен, играейки  на детска площадка, забелязват НЛО. Това събитие се превръща в най-мащабното,  сред вълната от инциденти, които се случват в Уелс през 1977 година. Неотдавна, на 4 февруари 2017 г., те участваха в  конференция, посветена на това събитие.

Дейвид Дейвис, който по това време е бил на 10 години, е  сред децата, които са видели летящата чиния. Той казва, че това бил сребрист кораб, с формата на пура, чийто купол се извисявал отгоре.

„Видях го само за няколко секунди. Той се появи и след това се скри зад едно дърво, „- казва Дейвис, като си спомня, че „не е чувствал страх, а по-скоро изненада, и имал силното желание да избяга“.

Никой от учителите не повярвал на децата, а директорът ги помолил да нарисуват това, което наблюдавали. С малки разлики учениците нарисували едно  и  също.

Следващите дни, казва Дейвис, бяха истински кошмар. Децата  постоянно бяха тормозени от журналисти. За тях бе трудно да се успокоят и да разкажат това, което са видели.

Два месеца по-късно, Rosa Granville, шеф на  хотел в близкия град, разказва, че е видяла обект, който приличал на „обърната чиния“ и две „неизвестни хуманоидни същества с остри глави.“ Според Роуз, НЛО излъчвал такова сияние, че лицето й „се подпалило“.

„Ярката светлина, която се излъчваше от него, бе с всички цветове на дъгата. Аз не разбрах как  съществата излязоха от тази светлина“, – казва уплашената жена, която по-късно отишла на полето, където  видяла НЛО и открила изгорен до земята кръг“.

Редица теории са били издигнати за да обяснят необичайната извънземна активност в района. Министерството на отбраната, след като била затрупана със съобщения за НЛО, било принудено да реагира. Офицер от Кралските ВВС, който пристигнал на мястото на инцидента се пошегувал: „Скоро ще взимаме от НЛО такси за кацане.“

Предполагало се, че учениците са могли  да приемат капак на канализацията за НЛО. Но децата, които са израснали в земеделски район, били запознати с техниката.

Събитието предизвиква интерес по целия свят. Експертът Емлин Уилямс,  разследващ случая с военната полиция, казва: „Едно дете може да излъже, но цял клас?“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *