Frankfurter Allgemeine: Броят на ислямистите в Германия е нараснал на 1600 човека

Федералната служба за защита на Конституцията на Германия (BfV) обяви ръст в броя на потенциалните ислямистки терористи, предаде кореспондентът на Frankfurter Allgemeine.

„В момента ние отчитаме  1 600 човека,  които имат потенциала да извършат терористично нападение с ислямистка ориентация.“

Това заяви в сряда ръководителят на ведомството  Ханс-Георг Maaсен  на Европейския полицейски конгрес в Берлин. В края на 2016 г., според него, такива хора са били не повече от 1200.

Maaсeн каза, че в Германия съществува  постоянна терористична заплаха.

„Ние трябва да признаем, че не  живеем в нормално състояние, -заяви той.  В момента под заплаха са не само Съединените щати –  главно под заплаха  е  Западна Европа, включително и Германия.“

Особена заплаха,  конкретизира Маасен,  „идва от групи от отряди от терористи, които са дошли в Германия за извършване на терористични актове. Тези лица могат да пристигат от Сирия и имат боен опит и познания в производството на взривни устройства.“ „Отрядите на терористите  в стресова ситуация са способни по-професионално да действат с автомати Калашников, отколкото полицаите в Берлин   с оръжията си“, – каза Maaсeн.

Но от 15-терористични атаки в Европа през последните две години, само три са били проведени от такива отряди – останалите, включително пет терористични атаки в Германия миналата година, са извършени от  отделни престъпници или малки групи от отделни престъпници, каза Maaсен.

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/maassen-warnt-vor-wachsender-islamistenszene-14890375.html

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *