Хомеопатията е лъженаука,  обявиха официално от Руската академия на науките

Това се посочва в меморандума на Комисията на Руската академия на науките за борба с псевдонауката и фалшифицирането на научни изследвания.

„Лечението със свръхниски дози от различни вещества, използвани в хомеопатията, няма научна основа,“ – се казва в решението на комисията, пише „Интерфакс“.

Следва да се отбележи, че хомеопатията като форма на алтернативната медицина съществува вече над 200 години. Има хомеопатични лекарства дори срещу спин и рак!

Но клиничните изследвания „не са били в състояние експериментално да демонстрират ефективността на хомеопатичните лекарства и терапии“, се казва в съобщението на Комисията.

Related Posts

One thought on “Хомеопатията е лъженаука,  обявиха официално от Руската академия на науките

  1. Те като нямат логично обяснение според тяхната наука,която изостава вече с цели три века естествено,че ще кажат така.Друг е въпросът ако човек е решил да ползва този метод на лечение дали ще попадне на лекар,който наистина знае какво е хомеопатия и как да процедира.Няма еднакво лечение за една и съща болест,но това зависи колко лекарят е компетентен,а иначе да-хомеопатията не действа.Те в Бг например Емилова я анатемосват,че кара хората да постят,но ние както винаги се имаме за по-велики от майката природа/Бог/ или кой в каквото вярва.Та стойте си в матрицата в блаженно неведение,а после се чудете защо това или онова.Сега вече традиционната медицина има какви ли не лекарства и машини,но няма здрави хора.Ефикасни са само при спешни случаи,но никой не се пита защо е така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *