Киану Рийвс: За мен всичко свърши – няма да имам деца

Най-самотният сред холивудските звезди,  заклетият ерген Киану Рийвс изигра поредната роля, която отразява трагичните факти от биографията му, и призна, че той няма надежда за щастлив семеен живот, защото е  убеден, че  за него „всичко е свършило“.

През 2000 г. на актьорa  и приятелката му Дженифър Сайм се роди мъртво дете – момиченце, което те нарекоха Ава Арчър Сайм-Рийвс. Двойката се разпадна, тъй като не успя да преживее тази загуба, а скоро след това Сайм загина в   автомобилна катастрофа.

От тогава Киану Рийвс многократно   страда от самота и на екрана. Тази година излиза неговият  нов филм „Репродукция“, в който актьорът играе ролята на учен, който се опитва да си върне семейството, загинало в катастрофа.

В интервю за Esqire Киану Рийвс нито потвърди, нито отрече твърдението, че има ясен паралел между самотниците в черни костюми, които той играе на екрана, и самотника в черен костюм, какъвто е той  в реалния живот.

Но  признава, че не очаква да намери мир и семейно щастие. „Вече е твърде късно. Всичко свърши“, – заяви той.

„Аз съм на 52. Аз нямам да имам деца,“ – казва Рийвс, и обясни, че  даденият му за пример Мик Джагър, който миналата година на 73 стана баща за осми път, „не е подвластен на времето.“

„Всеки път се повтарям. За каква смърт  говорим. За остаряване. Аз тепърва започвам да ставам по-добре. Има толкова много неща, които трябва да се направят, преди човек да  умре. Откъде толкова  цялото време? Какво не съм успял?“ – казва Киану Рийвс.

За да илюстрира своя опит в това отношение, актьорът цитира 30-ия сонет на Шекспир:

И  ВЪТРЕ  В  МЕН,  ЕДИН  СПОДАВЕН  ГЛАС,
ИЗРЕЖДА  МОЙТЕ  ЗАГУБИ  СМУТЕНО.
И  ПАК  ЗАПЛАЩАМ  ТВЪРДЕ  СКЪПО  АЗ
ТОВА,  КОЕТО  ВЕЧЕ  Е  ПЛАТЕНО.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *