Мистериозна порода птици с абсолютно черен цвят (галерия)

Тази необичайна птица е наречена Аям Чемани (в превод от индонезийски език – черно пиле). Удивителната птица е рядък вид  индонезийска кокошка, и нейният изцяло черен цвят и е спечелил титлата на най-екзотичната и най-загадъчна порода  в света.

Всяка част от тялото на тази уникална птица е черна, като се започне с  металния блясък на нейните пера до катранените и крака. Дори вътрешните й органи са  черни. Този необичаен ефект се дължи на наличието в кръвта и на доминантен ген, който причинява хиперпигментация.

Това обяснява излишъка от  пигмента меланин в тъканите на живия  организъм. Процесът се случва още на етапа на развитие на ембрион, и благодарение на него в света има отделен вид кокошки аям чемани, чието  потомство е черно като сажди.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.