Шокиращо: В магнитното поле на Земята е открита дупка – човечеството е в сериозна опасност заради космическата радиация

Огромна дупка е била открита в  магнитния щит на Земята, в резултат на което милиони хора са  уязвими за смъртоносната космическа радиация, предупреждават учени,  пише  express.co.uk.

космическата буря.

Експерти от Института за фундаментални изследвания Тата в Индия (Tata Institute of Fundamental Research ) са провели няколко симулации, базирани на данните от телескопа и са установили, че магнитосферата се е била разпаднала за известно време в този ден.

Те пишат: „Появата на този взрив означава също така отслабване за два часа на  предпазващия ни магнитен щит на Земята по време на това събитие.

„[Това] указва за временно отслабване на магнитния щит на Земята, и може да съдържа ключове за  по-добро разбиране на бъдещите космически супербури, които могат да парализират съвременната  технологична инфраструктура в света, и да застраши живота на астронавтите,  намиращи се  в космоса“.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.