Зловещ облак се появи над Рио де Жанейро

Бразилците, които живеят в Рио де Жанейро,  тези дни бяха озадачени от появата над родния им  град на странен облак във формата на огромна фуния, която привлякла изумените им погледи.

Професионалният фотограф Хелио Витало успял да заснеме  този рядък природен феномен, предизвикал у  много жители на Рио де Жанейро мистичен ужас за  приближаването на нещо катастрофално. В действителност, както казват метеоролозите, такива облаци не са  нещо свръхестествено.

Подобни облачни „аномалии“ са нещо като огромни водовъртежи, само че са от  влажен въздух, който   частично се отделя от буреносен облак, и  образува, например, такава необичайна форма  като огромна фуния.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.