14 начина за бързо сваляне на стрес

largeМислите ви се разбягват, липсва концентрация, имате усещане за нещо много неприятно, стигате до паника? Това са типичните симптоми на стрес, който ви вади от релсите.

Какво да правим? Трябва да се ??научим да се справяме със стреса, защото това не само помага да се върнем във форма, но също така елиминира болести и дори забавя  процеса на стареене.

Сресване

По време на работния ден  прекаран пред  монитора, мимическите мускули са толкова напрегнати, че главата натежава и започва да боли. Един от начините да се избегне стрес е  сресване на косата в продължение на 10-15 минути. Тази процедура помага да се „разпръсне“ кръвта и да се отпуснат мускулите.

Сладолед

Вкусната храна е ефективен антистрес допинг. Да се поддържа добро настроение, да се облекчи стреса, помага мазна риба, която съдържа омега-3 и е  много полезна за нервната система. Ако не ви харесва риба, яжте сладолед или банани. Тези продукти са не по-лоши антидепресанти.

Масаж

За да запазите енергията си, масажирайте за 30 секунди точките под носа, между веждите, под долната устна и в центъра на дланта.

Разтрийте дланите

Друг лесен начин да се освободите от напрежението и да  избегнете стрес. Трябва с всичка сила да търкате ръцете си, докато не ви стане горещо. Също така е полезно  енергично да разтриете  ушите си. Така бързо ще се ободрите и ще се съсредоточите върху работата си.

Отмийте напреженията и конфликтите

За справяне с  емоционалната негативност помага  15-минутен душ. Застанете под топлите струи на водата, така че те да масажират главата и раменете. Скоро ще усетите как водата отнася със себе си всичко ненужно.

27 предмета

Източните практики учат: „Искате ли да се отървете от печал, разместете 27 предмета в къщата.“ Смята се, че това  освобождава пространство за енергията, която може да се насочи свободно в правилната посока. Опитайте този метод и ще се уверите, че помага на мозъка да се рестартира,  да забравите за проблемите си и да се отпуснете.

Стълби

Направете  30 секундно бягане нагоре и надолу по стълбите- това упражнение ще увеличи притока на кислород към лимбичната част на мозъка, отговорна  за контролиране на емоционалния стрес.

Оцветяване

Психолози са установили, че оцветяване на картинки  за две или три минути в периоди на висок стрес петкратно увеличава вероятността за приключване на работата в срок. Това означава, че можете не само да свалите нивото на стреса, но също така и  да създадете и  някакъв шедьовър.

Чай с хибискус

При натрупването на радикали човек изпитва чувство на безпокойство и паническо състояние, специфични за стрес. Хибискусът не дава на радикалите да  се концентрират, сякаш ги разрежда, и по този начин помага за облекчаване на стреса.

Размахвайте ръце

У  много хора, стресът се изразява във факта, че губят  своята еластичност мускулите на раменния пояс, врата и гръбначния стълб и пояса- оттам се появяват главоболие и болки в гърба. Добра помощ в този случай може да окаже  масаж или плуване. У дома и на работното място  можете да извършвате прости упражнения за релаксация:  необходимо е само да завъртите на ръцете си, като ги огънете в различни посоки, както и  краката си.

Почистване

Да преподредите различни вещи  спомага за оптимизиране на мислите, за  съсредоточаване. Освен това подреждането на рафтове, чекмеджета, шкафове, дава един вид психологически ефект – външен ред и организация несъзнателно помагат да подредите и мислите си.

Минута за размисъл

Намерете начин да си останете вкъщи сам и да подредите  мислите си. Включете любимата си музика, извадете от хладилника любимото си лакомство, седнете в любимия си стол. Помислете за това, което бихте искали най-много, и желанието си  запишете на хартия. Ясният план ще  помага да се определите с по-нататъшните си действия.

Ароматерапия

Ароматите са силно свързани с емоционалната памет. Затова е много полезно да имате под ръка аромат, свързан с  минути на ярко щастие, радост, блаженство. Вдишвайте го по-често, това ще ви помогне да сте в по-добро настроение.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *