Нанооръжия могат да унищожат човечеството само след 10 години

До 2020 г. престъпниците  ще успеят да се сдобият с нанооръжия,  предупреждава известният физик Luiz Del Monte. Когато това се случи, заплахата за човечеството ще се увеличи многократно.

Над използване на миниатюрни роботи за военни цели учените  работят отдавна. След като се появят  реални бойни нанороботи,  ще е  нужно съвсем  малко време, за да може тази нова  технология да попадне в неподходящи ръце, казва  Del Monte.


Според прогнозите на учените от университета в Кеймбридж, рискът от гибел от нанооръжия за  човечеството ще бъде 5% през 2100 г. Това е много повече  от риска за   глобална ядрена катастрофа. А реална опасност за целия свят от престъпното използване на нанотехнологиите ще се появи до не повече от десет години.

e-chronicles

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Сушата на Земята настъпва заплашително : В 9-милионния индийски Ченай водата свърши. На хоризонта са водните войни..

  В Ченай, шестият по големина град в Индия с население повече от 9 милиона човека, има катастрофален недостиг на вода вече няколко седмици. Животът в града практически е замрял: много… Continue reading „Сушата на Земята настъпва заплашително : В 9-милионния индийски Ченай водата свърши. На хоризонта са водните войни..“

Владетелите на Земята вече ще ни идентифицират и по … сърцебиенето!

Вече е разработено (с чия помощ?) устройство, което позволява да се идентифицират хората по сърцебиенето им. Използвайки инфрачервен лазер, технологията Jetson може да „чуе“ как бие човешкото сърце на разстояние… Continue reading „Владетелите на Земята вече ще ни идентифицират и по … сърцебиенето!“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *