Съществуването на „зловещи“ облаци бе признато от метеоролозите (видео)

Световната метеорологична организация официално призна облаците undulatus asperitas. Те ще бъдат включени в International Cloud Atlas, съобщава The verge. Мнозина ги считат за зловещи и  ги наричат „Облаците на Апокалипсиса“, заради страшния им вид.

Gavin Pretor-Pinney е учен, специализирал се в изследването на облаци, и  открива този вид през 2008 г. От тогава ученият се бори за официалното признаване на тази нова категория. Според него, дълго време хора от различни градове му изпращат снимки на необичайните небесни образувания, но той не могъл да им измисли име.

През 2014 г. те са били наблюдавани над град Линкълн, Небраска, САЩ. Видеозапис на природните явления е публикуван в YouTube канала на Аlex Schueth. Облаци,  приличащи на морски вълни, бързо се носят над града.

Undulatus asperitas е официалното име, дадено на тези странни облаци.

За последен път промени в Международния атлас са правени пред половин век.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.