Джон Асараф – Вие буквално ставате това, за което най-много мислите

content_dzhon_assaraf_john_assarafНобеловите лауреати по физика са показали, че, без съмнение, физическият свят е единен океан от енергии, които възникват и изчезват след милисекунди, пулсирайки отново и отново.

Няма нищо твърдо. Това е светът на квантовата физика.
Доказано е, че мисълта ни позволява да събираме и да удържаме заедно тези „обекти“, които виждаме в това постоянно променящо се енергийно поле.

Тогава  защо виждаме човек, а не  примигващ концентрат от енергия?
Представете си ролка с филм.
Филмът – това е набор от кадри с честота  24 кадъра в секунда. Кадрите са  са разделени на интервали от време. Но поради скоростта, с която един кадър сменя друг, се получава  оптическа измама, и ние мислим, че виждаме непрекъснато и движещо се изображение.
Сега и  за телевизията.

Електронно-лъчевата тръба на телевизора – това е просто тръба с множество електрони, които се удрят в екрана по определен начин и по този начин се създава илюзията за форма и движение.

Такива  са всички обекти във всички случаи.  Имаме 5 физическите сетива (зрение, слух, осезание, мирис и вкус). Всяко от тези сетива тях има определен спектър (например, кучето чува звука в различен диапазон от теб; совата вижда светлината по различен спектър от вас, и така нататък).

С други думи, вашият набор от сетива възприема заобикалящото ви море от енергия с определена ограничена гледна точка и, на тази основа, изгражда образи. Това е непълна, и неточна картина . Това е – просто интерпретация. Всички  наши интерпретации  се основават единствено на „вътрешната карта“ на реалността, сформирана у нас, а не на обективната истина. Нашата „карта“ – е резултат от натрупания опит в живота ни. Нашите мисли са свързани с тази невидима енергия и те определят това, което формира тази енергия. Мислите  буквално пренареждат  вселената частица по  частица, за да се създаде  физическия живот.

Огледайте се наоколо. Всичко, което виждате в нашия физически свят, е започнало като идея – идея, която се е разраснала до такава степен според това, как  тя е споделяна и изразявана, докато е израснала достатъчно, за да може след няколко етапа да стане физически обект.

Вие буквално ставате това, за което най-много мислите. Вашият живот се превръща  в това, в което най-много вярвате. Светът- това в буквалния смисъл на думата е ваше огледало, което ви позволява да изпитате във физически план онова, което считате за истина за себе си … докато промените гледната си точка.

Квантовата физика ни показва, че светът около нас – това не е нещо твърдо и неизменно, както би могло да  изглежда. Напротив, това е нещо, което непрекъснато се променя, построено на основата на  нашите индивидуални и колективни мисли.

Това, което мислим, че е вярно, всъщност е  една илюзия, почти цирков трик. За щастие, ние вече започнахме да разкриваме тази илюзия и, най-важното – да търсим възможности да я променяме.

От какво се състои човешкото тяло? То се  състои от девет системи, включително кръвоносна, храносмилателна, ендокринна, мускулна, нервна, репродуктивна, дихателна, скелетната система и пикочните пътища.

А от какво се състоят те ?
От тъкани и органи.
От какво  се състоят  тъканите и органите?
От клетки.
От какво се състоят клетките?
Молекули.
От какво се състоят молекулите?
Атоми.
От какво се състоя атомите?
От субатомни частици.
От какво се състоят субатомните частици?
ОТ Енергия!

Вие и аз – това е чиста енергия- светлина в нейното   най-красиво и интелигентно въплъщение. Eнергията, постоянно променяща се под повърхността, но – под контрола на вашия мощен интелект. Вие – това е едно  голямо звездно и могъщо човешко същество.

Ако можете да се видите под мощен електронен микроскоп и да направите  други експерименти върху себе си, щеше да се убедите в това, че се състоите от концентрирана и променяща се  непрекъснато енергия във вид на електрони, неутрони, фотони, и така нататък.

Същото е и всичко, което ви заобикаля. Квантовата физика ни казва, че именно актът на наблюдение на  обекта го кара да бъде там и такъв, където и какъвто можем да го видим. Обектът не съществува независимо от неговия наблюдател! Така че, както виждате, вашето наблюдение, вашето внимание към към нещо, и намерението ви, буквално създават този обект.

Това е доказано от науката. Вашият свят се състои от дух, ум и тяло. Всеки един от тези три елемента, духът, ума и тялото, изпълняват  функция, която е уникална за него и не е достъпна за други. Това, което виждат очите ви и усеща  тялото ви – е този физически свят, който ние наричаме тяло. Тялото – това е ефект, създаден по причина.

Тази причина – това е Мисъл. Тялото не може да се произведе. То може само да усеща и да бъде усещано … това е неговата уникална функция. Мисъл не може да се почувства … тя може само да се измисли, да се създаде и да се обясни. Тя се нуждае от свят на относителността (физическият свят, тяло) за да усеща сама себе си.

Духът е всичко, това, което дава живот на Мислите и Тялото. Тялото няма власт  да създава, въпреки че  дарява такава илюзия. Тази илюзия е причина за множество разочарования. Тялото- това е просто резултат, и не е по силите му да стане причина или да създаде нещо.

Ключът в цялата тази информация е възможност за вас да се научите да виждате Вселената по различен начин, за да получите като въплъщение  всичко, което се явява вашето истинско желание.

 

©John Assaraf

Related Posts

One thought on “Джон Асараф – Вие буквално ставате това, за което най-много мислите

  1. Ако беше така, как да си обясним изненадите и разочарованията? Честно казано, това много повече ми прилича на някакъв окултизъм, отколкото на наука.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *