Изкуствени човешки ферми ще заменят опитите с животни

Screen-shot-2014-09-02-at-10.18.36-PM

През следващите три години ще се появят човешки  машини на базата на микрочипове, които ще елиминират нуждата от експерименти, които костват живота на до 90 милиона животни всяка година, съобщава Sunday Times.

Изкуствените органи като бели дробове, черен дроб и бъбреци, вече се използват за тестване на козметика, химикали и лекарства.

„Ако нашата нова система бъде одобрено от страна на чиновниците, тя ще позволи на учените да се избавят от повечето лаборатории, извършващи тестове върху животни в целия свят“, казва биотехнологът от Technische Universitat в Берлин и основател на TissUse Уве  Маркс. Според него лабораториите за тестове ще бъдат заменену от човешки ферма, състоящи се от стотици биологични машини.

Например, учени от Harvard работят върху създаването на система от пет органи, която ще позволи да се изучават различните състояние – ??като например астма. „Фермите с органи“ ще заменят рутинните тестове върху животни, но 20 на сто от експериментите, свързани с изучаването на заболявания като болестта на Алцхаймер, ще продължат по старата схема.

Развитието на човешките биомашини за  нуждите на козметичните компании  получи сериозен тласък, когато изпитанията върху животни бяха забранени в Европа и Северна Америка.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *