Космологът Фъргюс Симпсън: „Разумните извънземни са огромни“

s01753995

Интелигентните извънземни, ако те съществуват, тежат повече от 300 килограма. Това показва  ново проучване, основаващо се на математически модел на вероятностите.

Космологът Фъргюс Симпсън  от Университета на Барселона е направил своя извод, изхождайки от предположението за това , че живите организми на други планети се подчиняват на същите закони за запазване на енергията, които действат и на Земята.

Смята се, че подобни на Земята планети имат най-добрите условия за намиране на живот извън нашата Слънчева система. По-големите живи същества изискват повече ресурси и консумират повече енергия и следователно са по-рядко срещани. Ето защо на Земята живее повече мравки отколкото китове или слонове.

Това, от своя страна, е позволило на учените да предположат, че вероятността да се срещне  във  Вселената по-мъничко живо същество е по-голяма, отколкото шанса да се срещне  голям организъм. Според него, Земята може да бъде пример за една от планетите, населени с разумни същества с малки размери.

За определяне на минималния размер на интелигентна форма на живот, Симпсън използва математически модел. Вземайки под внимание разнообразието на формите на Земята, той е определил  най-вероятният размер на организмите на други планети.

Други изследователи са съгласни с изчисленията на колегата си за средно големите размери, но отбелязват, че е важно да се вземат под внимание и други фактори –  като гравитационната сила на планетата, способни да повлияят на  размера и теглото на търсените извънземни.

Изследователят  Duncan Forgan от Школата по  физика и астрономия в Университета на Сейнт Андрюс заяви пред изданието Newsweek, че планетите  със силно гравитационно притегляне  могат да станат дом на по-малки същества, докато слабата гравитация на малка планета е подходяща за по-големи същества.

Сет Шостак от Института SETI, който търси разумен извънземен живот каза, че по-големите същества живеят по-дълго. Според него високата продължителност на живота също така е необходима за да се разработи технология за  установяване на  контакт с външния свят.

В същото време Шостак посочва недостатъците на изследването – като модел е използвана само нашата планета, а  големите същества не винаги са разумни. Той казва, че хората за да станат  разумни им е помогнало  специалното устройство на крайниците  и вертикалния торс, а не теглото.

Действително, в търсенето на разумни  форми на живот на други планети Земята не може да се счита за ясен пример. Всяка променлива, която се отразява на числеността или раждаемостта на населението е податлива на отклонение в подбора, отбелязват учените.

Данните на спътника на НАСА Кеплер показват, че милиардите звезди в Млечния път имат от  1 до 3 планети в обитаемата зона. Телескопът е  открили около 1000 планети около звезди в нашата галактика и около 3000 потенциални кандидати за тази роля.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Конспирации: Извънземни хибриди се интегрират в нашето общество и култура! (видео)

Колонизацията на планетата се осъществява не чрез военна инвазия, а чрез внедряване в човешкото общество на хибриди, създадени от извънземна раса. Този план включва постепенното заселване на Земята от тези… Continue reading „Конспирации: Извънземни хибриди се интегрират в нашето общество и култура! (видео)“

Да се поставим на мястото на извънземните. Защо им трябва да посещават Земята?

Значителен брой хора на планетата вярват в извънземните. Всъщност едва ли има причина да се съмняваме в тяхното съществуване. Но Въпросът е друг: Дали те хипотетично живеят и просперират на… Continue reading „Да се поставим на мястото на извънземните. Защо им трябва да посещават Земята?“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!</span

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *